Hadí vesnice Le Mat aneb
Jak se jí syrové tlukoucí hadí srdce

03.09.2011 | Andrea Filičková | 20 fotografií

A najednou jsme stáli před jednou klecí a vybírali hada. Kobry se nám zdály veliké, vybrali jsme nějakého menšího a štíhlého, mohl měřit kolem půldruhého metru. Asi pětadvacetiletý chlapík, který se představil jako majitel restaurace, nám na uvítanou nabízí rýžové víno. Hada před námi zabijí, pověsí na hák, rozříznou a vyndají vnitřnosti včetně srdce. Krev nechají vytéct do sklenice, tu nám čerstvou naservírují. S tím srdcem na talířku. Je krvavé a ještě tluče. Odvracím tvář, tohle já, Středoevropanka, nezvládám.

Bookmark and Share

VIETNAM - související fotogalerie


04. 10. 2011 |

Hanoj – loutkové vodní divadlo a další střípky z vietnamské metropole

12. 05. 2011 |

Jižní Vietnam: Na člunech do delty Mekongu

08. 04. 2011 |

Dotyky severního Vietnamu:
Hanoj a zátoka Ha Long